Karriärtips till dig
som nyexad

Vi har tagit fram filmer som handlar om din första tid i arbetslivet för att du ska få bästa möjliga start på din karriär. Du får alltifrån konkreta jobbsökartips till att höra mer om varför din personlighet är så viktig för arbetsgivarna i rekryteringsprocessen.

Se filmerna

Lön beroende på kön

11,6 procent - så stor är löneskillnaden mellan en kvinnlig och manlig ekonom som är lika gamla, har samma befattning och är verksamma i samma sektor. 

Det här kan du göra åt saken »

Ekonomer ska utvecklas hela livet!

Ekonomer har ljusa framtidsutsikter – men också många utmaningar. För en långsiktig karriär räcker det inte med en utbildning, utan vi behöver ständigt lärande arbetslivet ut.

Läs mer om livslångt lärande »

Vad är lön för dig?

Är du ny på arbetsmarknaden eller studerar du fortfarande? Här kan du se hur mycket en nyexad ekonom tjänar och lära dig vilka faktorer som påverkar din ingångslön.

Läs mer »

Inför första jobbet

Här får du tips och råd hur du bäst skriver ditt CV eller hur du förbereder dig inför din arbetsintervju. Vi ger dig bra tips om du ska löneförhandla och vilka olika anställningsformer som finns.

Bra tips och råd »

Bli medlem i Akavia!

Vi är Sveriges största nätverk för ekonomer. Vi finns här när du behöver oss.

Bli medlem

Några av våra medlemsförmåner

Inkomstförsäkring »

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Det innebär att du får 80 procent av din lön (upp till 80 000 kr per månad) om du skulle bli arbetslös.

Arbetsrättslig hjälp »

Vi är specialister på din arbetsmarknad. Vid behov får du personlig rådgivning och hjälp kring arbetsrättsliga frågor, som lön, avtal eller uppsägningar.

Lönerådgivning & Lönestatistik »

Lön är en viktig del av din anställning, men vad bör du veta och vad kan du göra för att förbättra den? Civilekonomerna är experter på ekonomers löner och anställningsvillkor.

Karriärrådgivning & Coaching »

Ibland står vi inför olika vägval och behöver ett gott råd i vår karriär. Våra rådgivare kan lotsa dig och ge dig tips hur du kan tänka för att komma vidare.

Kostnadsfria seminarier & kurser »

Varje år välkomnar vi tusentals medlemmar på våra kostnadsfria seminarier och kurser. Vi har även kraftiga rabatter på vidareutbildningar via FEI.

Exklusiva bankförmåner »

Samarbetet mellan Civilekonomerna, Danske Bank och SEB ger dig en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi.