Så skriver du ett personligt brev

För många är det personliga brevet den svåraste delen av jobbsökandet. Vi har därför samlat våra bästa tips för hur du som är i början av karriären kan skriva för att sticka ut ur mängden.

Som arbetsgivare är ditt personliga brev oerhört viktigt eftersom det ger ett första intryck av vem du är. Här har du möjlighet att berätta mer om dig själv, dina färdigheter och varför du är rätt person för tjänsten. Kanske just för att brevet kan ha så stor betydelse är det lätt att få skrivkramp. Så, för att hjälpa dig kommer här några råd på hur du kan strukturera ditt personliga brev.

Format

Kortfattat

Brevet ska vara tydligt, rättstavat och lätt att ta till sig. Det bör inte vara längre än 2/3 av en A4-sida och ledordet är ”less is more”.

Brevformat

Ditt personliga brev bör ha ett brevformat med kontaktuppgifter längst upp till vänster och datum till höger.

Rubrik

Rubriken kan det exempelvis vara ”Ansökan till tjänsten som Revisorsassistent, KPMG” eller ”Noggrann problemlösare med stort engagemang”.

Filformat

Skicka alltid in ditt brev i PDF-format så vet du att det levereras som du tänkt dig. 

Hur du skriver ditt personliga brev avgör du såklart bäst själv. Här listar vi fem hörnstenar som du behöver ta ställning till innan du börjar. Kom ihåg att oavsett hur du skriver ditt personliga brev så behöver du inte berätta ”allt”, utan målet är att väcka intresse hos arbetsgivaren för att bli kallad till intervju. 

Fem saker du inte får missa....

Bara du som är du

Alla gillar en bra historia. Så varför inte inleda brevet direkt med att belysa dina starka sidor och erfarenheter genom en berättelse som sätter dem i ett sammanhang. På så sätt låter du läsaren förstå varför du är rätt person för jobbet utan att faktiskt säga det. I början av karriären kan det underlätta att utgå från denna metod eftersom du kanske saknar erfarenheter från liknande roller. Se till att bygga din berättelse utifrån verkliga händelser, och kom ihåg att även misslyckanden är en styrka eftersom de ger dig värdefulla erfarenheter. Gör du det berättar du en historia som ingen kan kopiera.

Inledning

Om du hellre vill påbörja ditt personliga brev på ett mer formellt sätt så undvik inledningar såsom ”Hej, jag heter NN och är 23 år gammal”. Försök istället att snabbt fånga läsarens uppmärksamhet på samma sätt som ingressen gör till en spännande artikel. Ditt brev kan börja med en förklaring till varför du valde att studera till ekonom eller vad det är som är så fantastiskt kul med att arbeta som marknadskoordinator. Använd din fantasi och våga sälja in dig själv. 

Varför söker du tjänsten?

Är det arbetsuppgifterna som gör dig intresserad eller är det kanske främst arbetsgivaren du är nyfiken på? Som rekryterare är det alltid bra att förstå varför du söker dig till organisationen. Det gör det dessutom lättare för dig att knyta ihop din berättelse med dina personliga mål. Utveckla gärna ditt resonemang om du ser en framtid i organisationen, se bara till att vara ärlig och öppen med dina tankar om framtiden. 

Varför ska de anställa just dig?

Detta är den enskilt viktigaste frågan du ska svara på. Din utgångspunkt bör vara ”vad är det jag kan tillföra som andra sökanden saknar?” Var därför noggrann och se till att större delen av ditt brev på olika sätt anknyter till denna fråga. Utgå från annonsen och se vilka kompetenser och karaktärsdrag som eftersöks. Rådfråga gärna bekanta i liknande roller för att få en djupare förståelse för vad som krävs för att lyckas i rollen. Om arbetet kräver att du tar egna initiativ, utgå då från det och beskriv med konkreta exempel hur du har haft användning av detta karaktärsdrag i tidigare arbeten eller i andra sammanhang.

Avslut

Skriv en kort kärnfull avslutning om att du hoppas att ni får anledning att höras igen. Avsluta med fullständigt namn.

Boka en personlig CV-granskning

Skicka ditt CV via e-post till vår expert!